Varza cu cabanos

de _Alina_ in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2012 | 10622 vizualizari

 

Cuiva din familie :D, satul oarecum de experimente :)) i s-a facut pofta de "ceva ca la mama acasa". Daca si voua va e dor, va poftesc la o portie de varzuta cu carnaciori!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cabanos
  • 1.5 kg varza
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate
  • sare, piper, dafin
  • 500 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos:

1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.

2. Punem carnaciorii taiati in bucati de  6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.

3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.

4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu. 

5. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10  min.

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca e prea multa sau prea putina apa, mai scoateti sau mai adaugati dupa caz.

2

La sfarsit puteti pune patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu fasole colorata si carnati